Ваучер за: 6 дни,Италия,Френската Ривиера: 5 нощувки, закуски,3*,транспорт, екскурзовод,504лв/човек

Промоционална цена: 504.00 лв.
Реална цена: 504.00 лв.
Намаление: 0 %

ПРОГРАМА:

1 ДЕН: България – Загреб 
Отпътуване от Бургас в 23:00 ч.
от Плевен в 03:00 ч.
от София в 05:00 ч. ( Автогара Сердика – бивш Трафик Маркет ). 
Пристигане в столицата на Хърватска – Загреб в късния следобед. Следва пешеходна разходка в центъра. 
Разхождайки се човек, неминуемо вижда две кули, видими от почти целия град . Това са кулите на неоготическата катедрала – „Света Богородица“, висока 105 метра, тя е най-високата сграда вРепублика Хърватска. От тук се отправяме към площад „Бан Йелачич“, който включва сгради в различни архитектурни стилове – Клисицизъм, Виенски сецесион и Модернизъм. В източната част на площада е фонтанът Мандушевац, тясно свързан с легендата за името на Загреб. Той е атракция не само за туристите, но и за жителите на града, които хвърлят монети в него за късмет. На сто метра от площада е разположен Кървав мост – границата между някога враждуващите селища – Каптол и Градец, при сливането на които се е образувал Загреб. След това преминаваме свещената за хървати Каменна порта – единственият оцелял средновековен вход към града. Продължаваме с евангелистката църква „Свети Марк“ – интересна с многоцветните плочки на покрива си. Поглеждаме на изток и виждаме Парламентът на Република Хърватия, а на запад – дворецът Бански Двори, дълга едноетажна сграда в бароков стил, която е била седалище на хърватските вице-крале. От тук се отправяме се към църквата „Света Екатерина“, сгушена в края на малко площадче. Перлено бялата й фасада само загатва за пищния интериор от майсторски изписани стени и тавани с фрески от времето на Ренесанса. Свободно време и нощувка в района на Загреб. 

2 ДЕН: Загреб – Милано 
Закуска. Отпътуване за Милано. 
Туристическата обиколкa започва от Пиаца дел Дуомо – площадът, на който се намира най-масивния готически храм в света, Дуомо ди Милано. Наричана „Чудото на Италия“, катедралата достига височина от 109 метра, украсена е от цели 3159 статуи, а във вътрешността й могат да се поберат 40 000 души. Именно тук, през 1805-та година, е коронясан за „Крал на Италия“ Наполеон Бонапарт. Следва разходка през Пасажа Виктор Емануил II – две малки, бутикови улици, пресичащи се на кръст, покрити със покрив от стъкло и ковано желязо. Има поверие, което гласи, че ако застанеш в центъра, завъртиш се на 360 градуса и си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне. Излизайки от Пасажа, се озоваваме точно предМиланската Скала – най-известния оперен театър. Точно срещу входа й са статуите на Леонардо да Винчи и неговите ученици. Ще видим също и мрачния Замък „Сфорцеско“ – огромна крепост от червени тухли с високи кули и назъбени защитни стени, символ на едновременно щастливата и трагична история на Милано. 
По желание, разходка до най-красивия парк на града – Семпионе или улицата с най-скъпите бутици в града – „Монтенаполеоне“. Свободно време. 
Нощувка в района на Милано. 

3 ДЕН: Милано – Френска ривиера 
Закуска. Отпътуване за Княжество Монако, едно от най-интересните и елегантни места в Европа. Градът-държава е разположен в много стръмна местност, където алпийските склонове се спускат към водите на Средиземно море. Княжеството притежава безупречна инфраструктура и всичко е изпипано в най-малки подробности. Обиколката започва от така наречения стар град, Монако-Вил – пешеходна зона със запазени средновековни сгради сред възхитителен пейзаж, накратко – „Квартала на Пепеляшка“. Хълмът на Монако-Вил е събрал почти всички забележителности в себе си, една от които е величествениятАквариум – Океанографски музей , извисяващ се като корона от скалата. Още преди да сме влезли вътре си даваме сметка, че този музей е по-специален. В подземието му се помещава истински шедьовър на модерната архитектура – аквариум с обем от 400 куб. м, в който плуват над 4000 вида риби. Катредрале де Монако – най-големият християнски храм в страната, в който са погребани бившите владетели на княжеството. Тук ще чуете за злочестата съдба на известната принцеса Грейс Кели. На централния площад, на най-високо място е Дворецът, кацнал на ръба на 60-метрова скала. Интересното е, че той не е само исторически паметник, а и действаща административна сграда, в която живее, властващата от XIII век династия Грималди. След „Монако-Вил“ минаваме през старт-финалната права на пистата от Формула 1. Стръмните улици и острите завои на ултралуксозният квартал „Монте Карло“ са направили трасето едно от най-трудните и най-престижни „гран при“. От там, преминаваме, през знаменития завой „фибата“, къмсветовно известното казино Монте Карло. Аристократична сграда, обградена от красиви паркове с тропическа растителност, терасите на която „висят“ над морето, пазени от бюстове на велики композитори. Ще имате възможността да си опитате късмета на рулетка или просто да се оставите на атмосферата на града. Ако сте уморени, ще ви покажем Японската градина – тук, под грижливо оформени в японски стил дървета, ще усетите спокойствието на природата, между високите модерни сгради и Средиземно море. 
Следобяд, продължаваме със нашата разходка по Френската ривиера в Ница. . Първо преминаваме през голямотопристанище „Порт Олимпия“, приютило най-различни по големина и форма яхти и от там директно на най-красивия булевард „Променад де-з -англе“ . Великолепната крайбрежна алея се е вместила между луксозните хотели и плажа, като цялата прелива от палмови дръвчета. На нея е Хотел „Негреско“, построен във величествения стил на френските замъци, той е един от най-добрите хотели на Ривиерата. Това е външното лице на Ница. Сърцето на града е малко по-далеч – из Стария град, който е лабиринт от тесни улички с малки магазинчета и ресторанти, сгушени в тях. Тук ще видим площад „Масена“ – главния площад, заобиколен от много червени сгради и фонтани с цветя и палми около тях. Малко по надоло от „Масена“ е Пазарът на цветята – където цветовете на стоките са като дъга пред очите ви. Из многобройните му сергии ще намерите цветя, маслини, плодове, прясна риба, антики и сувенири. 
Свободно време. Настаняване и нощувка в района на Ница. 

4 ДЕН: Ница – Верона 
Закуска. Отпътуваме обратно за Италия и се насочваме право към сърцето на италианската мода – световно известния Serravalle Designer Outlet до Милано. Направен да прилича на истински реквизит от американски филм, в него ще откриете над 180 магазина, кафенета и ресторанти, дизайнерски марки с отстъпки до 70%. 
Отпътуване за Верона – изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за отрицателно време. Започваме от площад „Бра“, най-просторният в града, на който се намира неокласическата сграда на Общината и известната „Арена ди Верона“ – римски амфитеатър, като Колизеумът, но много по-добре запазен. Продължаваме по една от най-хубавите търговси улици – „Мацини“, за да стигнем до най-красивия средновековен площад – „Пиаца деле Ербе“. Центъра на града през столетията, той е заобиколен от множество пъстри сгради – Търговският дом, който в Средновековието е служил за резиденция на гилдията. Тук се намира веронското Капитело – трибуната, от която са огласявани градските укази и където връзвали осъдените и ги замервали с гнили плодове. В средата на площада е римският фонтан “Веронската Мадона“. Преминаваме през Арката с Реброто, където ще чуете за местното предание на този паметник и излизаме на Пиаца дей Синьори – главния управленски площад. Отдясно се пада Общинският дворец и 83-метровата Торе ди Ламберти, наричана още „Кулата с камбаните”. А срещу нас се издига Дворецът на Скалиджери – династията управлявала Верона през нейния златен век, както и паметника на Данте Алигери, умислен и вперил поглед в далечината. Но тъй, като сте във Верона, няма как да не се запалите по мита за „Ромео и Жулиета“. Действието в едноименнта трагедия се развива тук, по тези улици. Разположена недалеч от Пиаца дей Синьори, ще видим „Къщата на Жулиета“, с балконът, под които Ромео е пял и статуята на геройнята, до която посетителите се докосват с желания за вечна любов. 
След историята на двамата влюбени, ще ви оставим свободно време, за да се разходите из малките, кокетни улички на Верона. 
Настаняване и нощувка в района на града. 

5 ДЕН: Верона – Венеция 
Закуска. Отпътуване за Венеция – град на канали, прелестни дворци и изящни мостове. За него е казано, че трябва да се посети поне веднъж в живота си, защото няма друго такова място на света. Започваме обиколката, като се качим на корабче до Венеция, а веднага след като слезем, пред нас се открива Мостът на въздишките – закрит мост, направен от бял варовик, с малки прозорчета и каменни решетки, наречен така заради въздишките на осъдените, водени до затвора от Двореца на Дожите – готическо здание, което в миналото е било резиденция на управниците на републиката – дожите. Тук се намират градската тъмница, помещенията за изтезания и много удавени в злато зали, стаи и коридори. Продължаваме към централния площад Сан Марко – приказната сърцевина на Венецианската Република. В продължение на деветстотин години той е бил център на политическия, религиозен и обществен живот на града. На този площад са разположени най-важните сгради, които са диктували ритъма и ежедневието на венецианците. Преминаваме между колоните на „пиазета”, където са обесвали осъдените на смърт и където единствено е бил позволен хазарта. На запад се от тях е Монетният двор, а до него – Градската библиотека.Базиликата „Сан Марко“ – църквата на Венеция, украсена с безсрамно задигнати византийски артефакти, през годините превърнала се в символ на венецианското могъщество и богатство. На север от базиликата, вдигнете поглед към Часовниковата кула със „зодиакалният” часовник – шедьовър на технологията, за времето си. Повече от пет столетия този часовник показва часът от деня, знака на зодиака и фазата на луната. От другата страна на площада е Камбанарията – най-високата сграда във Венеция. Там, за пръв път Галилео Галилей насочва телескоп към звездите и открива, че Земята не е център на Вселената. Три от страните на площада са заети от Прокуратите, дълги сгради с аркади, където навремето се е помещавала административната власт на Венецианската Република. Напускаме „Сан Марко“ и се спускаме по тесните, като лабиринт улици, към мостът Риалто – търговския център на града, който в миналото е бил единственият начин да прекосиш Големия канал. От тук ще ви предложим разходка с гондола поКанале Гранде – най – венецианското преживяване, което можете да си подарите. И да не сте влюбени, ще се влюбите… Ще минете под малки и големи мостове, покрай великолепни дворци и причудливи водни съоръжения. А ако гондолиерът е в настроение, може да ви изпее някои италиянски канцони. Свободно време. 
Нощувка в Лидо ди Йезело. 

6 ДЕН: Италия – България 
Закуска. Отпътуване за България. Вечерта, пристигане в София. Късно през нощта, пристигане в Плевен и Бургас. 

Цената включва:

– 5 нощувки със закуски (1 в района на Загреб, 1 в района на Милано, 1 в района на Ница, 1 в района на Верона и 1 в Лидо ди Йезело)

– Транспорт с лицензиран туристически автобус 3* (минибар, климатик, DVD);

– Описаната туристическа програма в съответните градове

– Екскурзоводско обслужване по маршрута

 Цената НЕ включва:

– Медицинска застраховка 2 лв/ден

– Лични разходи 

– Билет за корабче (двупосочен) до Венеция – 22 евро 

– Входни такси: 

Венеция: Комбиниран билет за Двореца на Дожите и музеите на площад „Сан Марко“ – 16 евро 
Милано: Музей към Ла Скала – 5 евро ; Дуомо – 5 евро ; 
Монако: Океанографски музей – 13 евро ;  Дворец Грималди – 8 евро ; 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

• за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт 
• за лица под 18 год. – валиден задграничен паспорт. Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40

Карина Турс ЕООД е лицензиран туроператор с Удостоверение за регистрация № РКК-01-5916 и сключена застрахователна полица № 0703-190-2012-00007 издадена от ЗАД „ОЗК-ЗАСТРАХОВАНЕ“ АД.

Важно! От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. Ако имате въпроси или препоръки, моля, свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на info@deals.bg