Ваучер за: Септемврийски празници в Истанбул: 3 нощувки със закуски, транспорт, панорамен тур

Ваучер за Туризъм

Купи ваучера за 115.00 лв.

П Р О Г Р АМ А:

Ден 1 20:30 ч. Отпътуване от София – Автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.

Ден 2 Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.
08:00 ч. Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу допълнително заплащане, възможно е ползване на градски транспорт): Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтана на Вилхелм II; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават).
След края на пешеходната разходка свободно време или възможност за допълнителни мероприятия по желание срещу заплащане:
• Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.
• Посещение на църквата-музей Света София с лицензиран екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.
• Посещение на водохранилището Йеребатан с лицензиран екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.
Забележка: Туристите, които не желаят допълнителни мероприятия се завръщат в хотела заедно с водача на групата. След приключване на допълнителните мероприятия, участниците в тях се завръщат в хотела заедно с екскурзовода.
20:00 ч. Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание; срещу заплащане)
Нощувка.

Ден 3. Закуска.
08:30 ч. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език (включена в цената): посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“, по един от мостовете над Златния рог се отправяме към площад Таксим – съвременния център на Истанбул, кратка разходка по булевард Истиклял с прочутия старинен трамвай „Носталгия“, обиколката продължава покрай новия султански дворец Долмабахче сарай; парка Йълдъз; преминаване на Азиатския бряг по един от въжените мостове над Босфора с кратка фото-пауза при двореца Берлербей. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора.
След края на панорамната обиколка – свободно време или възможност за допълнителни меропроятия по желание срещу заплащане:
-Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили „ялъ“.
-Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.
19:00 ч. Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (по желание срещу заплащане) или Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание; срещу заплащане)
19:30 ч. Програма „Нощен Босфор“ (по желание срещу заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.
21:00 ч. „Светлинна симфония“ – Нощна автобусна обиколка на Истанбул (по желание срещу заплащане) – Истанбул е градът с много лица, красив както през деня, така и през нощта, целия облян в светлина. Програмата включва и посещение на едно от най-романтичните места на Истанбул – хълмът Пиер Лоти, от който се открива гледка към края на Златния рог и светлините му.
Нощувка.

Ден 4 Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии срещу доплащане.
Посещение на Принцовите острови (срещу допълнително доплащане)- архипелаг от 9 острова, от които само 4 са обитаеми. След половин час път с ферибот ще пристигнем на Буюкада- най-големия и най- красивия от всички острови.Там няма друго превозно средство освен велосипеди и файтони, с които можете да обиколите една част от острова и да се насладите на невероятно красивите големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери,които са ги ползвали като ваканционни вили, а днес някои от тях са превърнати в бутикови хотели. Свободно време.
Връщане в хотела. 18.00 часа посещение на МОЛ Watergarden Istanbul (по желание срещу заплащане). Ще наблюдавате светлинно шоу на пеещите фонтани- изключителна хореография на вода, светлинни лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хил. кв.м.в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за най- големият басейн в Европа. Свободно време за пазар в магазините. Връщане в хотела.
Нощувка.

Ден 5. Закуска Освобождаване на хотела
09:30 ч. Очарованието на „Истанбулският Манхатън“ (по желание срещу заплащане) – програмата включва посещение на небостъргача „Сапфир“ – най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ѝ се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти; Музей на восъчни фигури; офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул – изживяване, което наистина си заслужава.
Бонус- посещение на Мол Forum Istanbul – с включен транфер.
Посещение на SEA LIFE аквариума (срещу допълнително доплащане )- Аквариумът се простира на площ от 8000 м2 и е с 1000 м2 повече от следващият по големина аквариум в Евопра, намиращ се в Барселона. Благодарение на специалните тунели, които са част от съоръжението, посетителите се радват на уникална панорама и усещането, че плуват сред рибите. Тук се намира един от най-дългите подземни водни тунели в света – 80 м.
Около 12 ч отпътуване за Чорлу с посещение на фабричния магазин ТАЧ и възможност за шопинг – качествени спални комплекти, детски комплекти, хавлии, пердета, завивки и др.
Отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на прочутата джамия Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции; възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.
Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

*****

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМАТА:

• Пешеходна разходка в историческата част на Истанбул – 10 лв
• Посещение на стария султански дворец Топ Капъ – 40 лв, 35 лв за дете до 11.99 г. Цената включва: екскурзоводско обслужване от лицензиран екскурзовод на български език; входна такса.
• Посещение на църквата-музей Света София – 40 лв, 35 лв за дете до 11.99 г.  Цената включва: екскурзоводско обслужване от лицензиран екскурзовод на български език; входна такса.
• Посещение на водохранилището Йеребатан – 30 лв, 25 лв за дете до 11.99 г.  Цената включва: екскурзоводско обслужване от лицензиран екскурзовод на български език; входна такса.
ПРОМО пакет 3 в 1 – Топ Капъ, Св. София, Йеребатан – 90 лв за възрастен, 70 лв за дете до 11.99 г.
• Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма – 50 лв, 40 лв за дете до 11.99 г.
• Разходка с корабче по Босфора – 30 лв, 25 лв за дете до 11.99 г. Цената включва: трансфер до/от пристанището; билет за корабчето; от лицензиран екскурзовод на български език
• Посещение на новия султански дворец Долмабахче – 45 лв, 40 лв за дете до 11.99 г. Цената включва: екскурзоводско обслужване от лицензиран екскурзовод на български език; входна такса.
• Очарованието на „Истанбулският Манхатън“ – посещение на небостъргача Сапфир –40 лв, 30 лв за дете до 11.99 г.  Цената включва: трансфер до небостъргача; билет за 4D киното и панорамната площадка.Забележка: Екскурзията се провежда при мин. 10 записани.
•  Посещение на аквариума SEA LIFE- 30 лв, 25 лв за дете до 11.99 г.
• „Нощен Босфор“ – вечеря на кораб по Босфора – 90 лв, 80 лв за дете до 11.99 г. Цената включва: трансфер до/от пристанището; вечеря по меню на кораба; развлекателна програма.
• Вечеря в рибен ресторант на Златния рог – 50 лв, 45 лв за дете до 11.99 г. Цената включва: трансфер до/от ресторанта; вечеря по меню.
• „Светлинна симфония“ – нощна автобусна обиколка на Истанбул – 20 лв, 15 лв за дете до 11.99 г. Цената включва: транспорт; екскурзоводско обслужване от лицензиран екскурзовод на български език; билет за лифта на хълма Пиер Лоти. Забележка: Екскурзията се провежда при мин. 20 записани.
• Посещение на Принцовите острови – 60 лв, 50лв за дете до 11.99 г.
• Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – 20 лв, 15 лв за дете до 11.99 г.

****

Необходими документи:
• Задграничен паспорт с валидност поне 5 месеца от датата на отпътуване;
• За деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях – оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че родителят, който не пътува е съгласен детето да пътува в чужбина
• За деца до 18 г., пътуващи с двамата родители, които са с различни фамилни имена – акт за раждане (копие и оригинал)
• За български граждани не се изисква виза за Турция.

Подробна информация за визовите изисквания за небългарски граждани можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.

*****

Други условия:
• Всеки турист, който e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10:00 часа в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването/.
• Местата в автобуса се разпределят по реда на записване;
• Конкретни номера на седалки и предни места в автобуса не се гарантират!
• Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
• Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.
• Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
• При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени. Срок за уведомяване при настъпване на такова обстоятелство – 7 дни
• Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки „Отмяна на пътуване“ и застраховка „Кражба, загуба или забавяне на личен багаж“.

Туроператорът АБВ ТРАВЕЛС ЕООД e регистриран туроператор и турагент (удостоверение за регистрация РК- 01- 6526/ 14.01.2015г.), притежаващ застраховка на туроператора, застрахователна полица № 800003805 с валидност до 15.05.2019 г., на ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве АД

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!